OTELINOX

DESPRE NOI

Despre Noi | Istoricul Companiei

Istoricul Companiei

OTELINOX S.A. TARGOVISTE

  • Sediul :
    Targoviste, Soseaua Gaesti nr.16, cod postal 130087
  • Nr. Inregistrare: J15/288/1991
  • Cod unic inregistrare : RO921641
  • Telefon : +40 245 209 100
  • Fax : +40 245 611 230
  • www.otelinox.ro

OTELINOX a luat fiinta la data de 1 iunie 1974 in urma unei licitatii internationale pentru furnizarea tehnologiilor si echipamentelor, castigate de firmele japoneze NISSHIN STEEL CO Ltd. Pentru fabricarea de table si benzi inoxidabile laminate la rece si DAIDO STEEL Co pentru fabricarea profilelor mici si sarmei laminate la cald.

In noiembrie 1979 a fost pusa in functiune sectia de table si benzi din oteluri inoxidabile. Know-how-ul a fost furnizat de companiile japoneze HITACHI, MITSUBISHI si NISSHIN STEEL. In prezent, Sectia Laminorul nr. 1 a fost modernizata pentru a satisface cele mai ridicate standarde internationale.

OTELINOX este singurul producator de table si benzi de otel inoxidabil laminate la rece din Romania si Europa de Est. Produsele realizate sunt exportate in special in Europa, dar si in Asia si America de Nord, etc.

In februarie 1981 a fost pusa in functiune sectia de profile mici si sarma laminata la cald. In prezent, sectia nu mai exista.

In octombrie 1997, pachetul majoritar de actiuni al OTELINOX S.A.( 51%) a fost achizitionat de SAMSUNG DEUTSCHLAND GmbH – filiala a grupului SAMSUNG CORPORATION. Samsung Deutschland GmbH detine in prezent 94,25% din capitalul social al OTELINOX.

Incepand cu 1998, SAMSUNG s-a angajat in reconstructia si dezvoltarea OTELINOX, incat aceasta sa ocupe in viitorul apropiat un rol important in economia romaneasca, precum si in cadrul grupului SAMSUNG. S-a realizat un vast program de investitii ce a vizat atat modernizari si automatizari cat si investitii noi.

In iulie 2002 a fost finalizata o investistie de amploare prin crearea unei noi sectii de productie – Sectia Laminorul nr.2. Sectia produce benzi subtiri si ultrasubtiri din oteluri inoxidabile cu grosimi cuprinse intre 0.05 si 0.8 mm si latimi intre 5 si 650 mm.

In aprilie 2010 s-a finalizat o noua capacitate de productie – Sectia Laminorul nr.3. Lucrarile la sectia noua au fost de mare anvergura, proiectul noii sectii debutand in septembrie 2007. Sectia produce otel inoxidabil de inalta precizie – benzi late din oteluri inoxidabile, cu grosimi cuprinse intre 0.1 si 1.5 mm si latimi intre 30 si 1250 mm.
Laminorul la rece este al treilea laminor Sendzimir al OTELINOX. 
Capacitatea de productie actuala este de aproximativ 60 000 tone pe an.
Produsele realizate in noua sectie sunt destinate in proportie de 95% pietei externe, la fel ca toate produsele din otel inoxidabil ale OTELINOX.

Cei 700 de angajati au fost educati in spiritul imbunatatirii continue a calitatii, al dezvoltarii si inovarii, multi dintre ei implicandu-se in proiecte Sase Sigma, sistem de calitate implementat in OTELINOX din 2004.

Pentru viitor, OTELINOX isi propune in continuare extinderea gamei de fabricatie, crearea de produse cu valoare adaugata mare, dezvoltarea pietei interne si internationale, preocupat fiind de indeplinirea viziunii sale de a fi lider mondial in productia de otel inoxidabil de inalta precizie.