Despre noi

Despre noi

Istoric

1970

1974

Infiintarea ca societate de stat

OTELINOX a fost infiintata la 01 iunie 1974, in urma unei licitatii internationale castigate de companiile japoneze NISSHIN STEEL CO Ltd. pentru fabricarea benzilor si tablelor din otel inoxidabil laminate la rece si DAIDO STEEL Co. pentru fabricarea profilelor mici si sarmei laminate la cald.

1979

Incepe productia de produse din otel inoxidabil (Fabrica 2B)

In noiembrie 1979 a fost pusa in functiune uzina de productie de table si benzi de otel inoxidabil. Companiile japoneze HITACHI, MITSUBISHI si NISSHIN STEEL au adus know-how-ul.

Expand class="bold_timeline_item_button_innet_text">Expand

1990

1996

Primeste certificarea QMS si IMS

Otelinox primeste certificare QMS si IMS, inclusiv ISO 9002, 9001, 14001, precum si ISO TS 16949 si OHSAS 18001.

1997

SAMSUNG C&T Deutschland GmbH achizitioneaza majoritatea actiunilor (51%)

In octombrie 1997, SAMSUNG C&T Deutschland GmbH – o sucursala a SAMSUNG CORPORATION Korea, a achizitionat pachetul principal de actiuni (51%) al OTELINOX S.A. In prezent, SAMSUNG C&T Deutschland GmbH detine 99,91% din capitalul social OTELINOX.

Expand class="bold_timeline_item_button_innet_text">Expand

2000

2001

Renovare laminor vechi ZM1

Din 1998 pana in 2001, SAMSUNG se dedica reconstruirii si dezvoltarii OTELINOX, astfel ca acesta va avea, in viitorul apropiat, un rol important in economia romaneasca, precum si in cadrul grupului SAMSUNG. A fost implementat un amplu program de investitii, vizand modernizarea si automatizarea echipamentelor, dar si achizitionarea de noi facilitati de procesare. In prezent, toate echipamentele de procesare vechi au fost modernizate pentru a satisface cele mai inalte standarde internationale.

2002

Finalizarea laminorului de produse precise inguste (nr.2)

In iulie 2002 a fost finalizata o mare investitie, prin crearea unei noi unitati de productie complet noi (de la laminarea la rece la ambalare). Acesta unitate de productie este capabila sa proceseze benzi inguste din otel inoxidabil subtiri si ultra-subtiri cu grosimi intre 0,05 si 0,8 mm si latimi intre 5 si 650 mm in tolerante precise.

2006

Instalarea unei noi linii de degresare

Pentru a creste capacitatea produselor noastre de precizie si pentru a imbunatati calitatea suprafetei, am instalat o noua linie moderna de degresare in Laminorul Nr. 2.

Expand class="bold_timeline_item_button_innet_text">Expand

2010

2010

Finalizarea laminorului de benzi late de precizie (nr.3) &O noua facilitate pentru multi-bobine si cresterea capacitatii de bobinare

In aprilie 2010 a fost finalizata o noua unitate de productie – Laminorul nr.3. Proiectul pentru noua unitate de productie a inceput in septembrie 2007 si lucrarile au fost de amploare. Acest nou Laminor produce benzi late din otel inoxidabil de inalta precizie, cu grosimi intre 0,1 si 1,5 mm si latimi intre 30 si 1250 mm. Laminorul la rece este al treilea laminor de inalta performanta Sendzimir din Otelinox.

2012-2017

Implementarea a 3 noi linii de taiere de precizie, o linie de sudare cu laser in MC, noua linie de bobinare si debavurare

Incepand cu 2012 am initiat un proces de crestere a capacitatilor noastre cu 3 noi linii de faiere precizisa, o linie de sudare cu laser pe linie multi-coil, o linie de bobinare si debavurare pentru a ne imbunatati procesele si tehnologiile, pentru a ne actualiza reglementarile si pentru a ne dezvolta. ca specialist si ca oameni.

2018

Tranzitie la versiunea actuala a ISO9001, ISO14001 si IATF16949

ISO 9001 se aplica intregii organizatii.In acelasi timp, IATF 16949 este aplicabil pentru partile din organizatie care produc materii prime pentru segmentul de industrie auto. In timp ce ISO 9001 se concentreaza pe satisfactia clientilor, IATF 16949 se concentreaza pe cerintele specifice clientilor.

Expand class="bold_timeline_item_button_innet_text">Expand

2020

2020

Implementarea unei linii largi de degresare si migrare de la OHSAS 18001 la ISO 45001

În 2020 am decis să ne creștem capacitatea instalând o linie de degresare pentru produse late. Capacitatea noastră actuală de producție a fost extinsă prin eforturile tuturor membrilor companiei de la ~60.000 MT/an până la ~70.000 MT/an.

In 2020 am decis sa ne crestem capacitatea instaland o linie larga de degresare. Capacitatea noastra actuala de productie a fost extinsa prin eforturile tuturor membrilor de la ~60.000 MT/an pana la ~70.000 MT/an.
De asemenea, datorita faptului ca standardul OHSAS 18001 a fost retras, a fost nevoie sa fie inlocuit cu ISO 45001. Acest standard este referinta care specifica cerintele unui sistem de management al sanatatii si securitatii in munca, impreuna cu liniile directoare, care permite unei organizatii sa si imbunatatirea performantei in prevenirea accidentarilor si a bolilor profesionale.

2022

O noua investitie

In iunie 2022 a fost demarat un amplu program de investitii pentru a avea o linie de productie complet noua. Pentru a creste capabilitatile actuale, am decis sa achizitionam 3 noi linii de productie: un laminor, linie de tratament termic in atmosfera controlata si o linie bobinare. De asemenea am decis sa modernizam si 4 linii existente.

Expand class="bold_timeline_item_button_innet_text">Expand

Despre noi

Valorile noastre

Dedicam talentul si tehnologia noastra pentru a crea produse si servicii superioare, care sa contribuie la o lume mai buna. Cheia prosperitatii companiei este urmarea valorilor puternice. La OTELINOX, nucleul de valori si principii sta in centrul fiecarei decizii pe care o luam.

Oameni

De fapt, oamenii sunt compania. Cream o cultura deschisa in care angajatii sunt incurajati sa ia decizii si sa actioneze eficient, cu simt de raspundere si incredere reciproca. Suntem dedicati sa oferim oamenilor nostri o multitudine de oportunitati pentru a ajunge la potentialul maxim. Cautam talentele si le dam resursele necesare pentru a fi cei mai buni in domeniul lor.

Excelenta

Tot ceeea ce facem la OTELINOX este condus de pasiunea catre excelenta si de angajamentul ferm pentru a devzolta cele mai bune produse si servicii pe piata, de a fi cei mai buni in tot ceea ce facem.

Schimbare

Intr-o economie mondiala dinamica, schimbarea este mereu necesara, iar inovarea si creativitatea sunt decisive pentru supravietuirea companiei. Deci, ne concentram asupra viitorului, anticipand nevoile si cerintele pietei astfel incat sa putem conduce compania catre succesul pe termen lung.

Integritate

Actionam dupa principii etice si acest lucru este fundamentul afacerii noastre. Tot ceea ce facem este ghidat de o busola morala care asigura corectitudinea, respectul pentru toate partile interesate si transparenta.

Co-prosperitate

O afacere nu poate avea succes decat daca creeaza prosperitate si oportunitati si pentru altii. Suntem cetateni responsabili social si ecologic in comunitatea in care ne desfasuram activitatea.

Despre noi

Actionariat si situatii financiare

RO