person-holding-light-bulb-with-graduation-cap
Photo by Freepik.

Infiintata in 1992, Universitatea Valahia din Targoviste isi urmareste realizarea misiunii sale in conditii optime: educatie si cercetare stiintifica de inalta calitate, conditii ideale de studiu pentru studenti, integrare profesionala la nivel national, deschidere academica europeana.

In prezent, la toate cele 10 facultati (35 specializari), studiaza aproximativ 7.500 de studenti sub atenta indrumare a peste 300 cadre didactice.

Structura Universitatii Valahia Targoviste include, pe langa activitatile educationale si de cercetare stiintifica, un centru de formare continua care raspunde nevoilor mediului socio-economic in care isi desfasoara activitatea universitatea.

In acest scop, Otelinox a sprijinit universitatea anual prin dotarea laboratoarelor si a salilor de curs, dar si prin organizarea sesiunilor de practica si training in cadrul companiei.

In acest an a fost achizitionate urmatoarele: o masina de frezat care va permite prelucrarea eprubetelor necesare determinarii caracteristicilor mecanice ale materialelor si realizarea de componente pentru platforme didactice utilizate de studenti in domeniile de studii Ingineria Materialelor si Ingineria Mecanica, o masina unealta ce va avea si rol de material didactic pentru laboratoarele de Prelucrari mecanice si tolerante si control dimensional ale Facultatii Ingineria materialelor si Mecanica (FIEETI) dar si automate programabile, a unor placi de dezvoltare cu microcontrolere si a unor module electronice pentru achizitii de date de la senzori respectiv de comunicatii pentru laboratoarele Universitatii.

RO