ESG

ESG

Siguranta produsului

Otelul inoxidabil este utilizat pe scara larga in mai multe industrii, cum ar fi dispozitivele medicale, dar si echipamentele si uneltele din industria alimentara. Unele marci de otel inoxidabil sunt confirmate ca sunt potrivite ca material pentru contactul cu alimentele. Prin urmare, aspectele care afecteaza sanatatea si siguranta sunt foarte importante pentru OTELINOX. Nu este important doar procesul de fabricatie a otelului inoxidabil, ci si atunci cand clientii nostri proceseaza materialul, dar si cand produsul din otel inoxidabil este utilizat pentru multe aplicatii.

OTELINOX, prelucreaza marci de otel inoxidabil standardizate si dovedite a fi sigure pentru utilizarea acestora. Produsele noastre sunt testate si verificate in laboratorul propriu, dotat cu instrumente de determinare a compozitiei chimice, cu spectrometru de emisie optica, unde pot fi determinate caracteristicile mecanice (elasticitate, duritate, indoire, rugozitate, reflectivitate, ambutisare adanca, penetrare), coroziune intergranulara. Analize metalografice sunt realizate cu microscoape optice, atat in laboratorul propriu, cat si in laboratoare terte.

Fisa cu date de siguranta contine informatii despre substantele continute in produsele noastre finale si precautii pentru masurile de siguranta la manipularea otelului inoxidabil. Conform Regulamentele REACH, informatiile de siguranta sunt furnizate pentru a permite utilizarea si eliminarea in siguranta a bunurilor si, de asemenea, contin informatii detaliate despre proprietatile chimice si tehnice ale fiecarui tip de otel inoxidabil.

 

Produsele procesate de OTELINOX si livrate clientilor nostri nu sunt contaminate radioactiv si nu contin in compozitia lor Tantal (Ta), Staniu (Sn), Aur (Au) sau Tungsten (W). Vezi aici declaratia integrala.

Prin urmare, OTELINOX depune toate eforturile pentru a se asigura ca produsele sale sunt in deplina conformitate cu:

ESG

Cadru si strategie

Perspectiva OTELINOX pentru agenda de sustenabilitate in perioada urmatoare este complexa. OTELINOX se concentreaza pe abordarea tuturor pilonilor ESG(de mediu, social si guvernanta), incorporand o strategie durabila dedicata la nivelul afacerii sale.

De exemplu, OTELINOX foloseste energie electrica cu Garantii de Origine din surse verzi si, in acelasi timp, depune toate eforturile pentru a reduce consumurile de energie.

Acordam acelasi respect fata de mediu si fata de sanatatea si securitatea lucratorilor. Compania noastra a luat intotdeauna o varietate de initiative legate de siguranta, in special in ceea ce priveste prevenirea accidentelor si imbunatatirea conditiilor de munca.

In ceea ce priveste conduita in afaceri, OTELINOX dezvolta si mentine constientizarea legata de anti-coruptie sau anti-mita, precum si de etica si conformitate, implementand instrumentele necesare pentru a asigura alinierea la cadrul de reglementare si cele mai bune practici.

ESG

Strategia pe termen lung

OTELINOX activeaza intr-o industrie care utilizeaza multe resurse si energie. De aceea cautam continuu modalitati de a ne imbunatati eficienta si de a minimiza efectele noastre negative asupra mediului. Eficienta noastra extinsa de mediu este rezultatul anilor de munca si dezvoltare continua, prin stabilirea unor metode complet noi de operare intr-un mod mai eficient din punct de vedere ecologic, precum si prin imbunatatirea proceselor deja existente.

ESG

Rapoarte

  • Declaratie nefinanciara 2022

ESG

Responsabilitatea sociala a intreprinderilor

Ca buni cetateni, companiile trebuie sa se implice in problemele comunitatii si sa fie sensibile la nevoile sociale..

De multi ani, OTELINOX acorda importanta acestui aspect, atat in ceea ce priveste protectia mediului, cat si cresterea calitatii vietii comunitatii locale, cat si implicarea in proiecte de responsabilitate sociala.

Din martie 2011, responsabilitatea sociala a fost asumata si recunoscuta ca practica de management prin Codul de conduita OTELINOX – valorile si principiile eticii in afaceri.

Responsabilitatea sociala face parte din strategia de dezvoltare a companiei noastre si mizam, ca si pana acum, pe dorinta voluntara a angajatilor de a se implica activ in astfel de proiecte. CSR este o buna forma de comunicare intre companie si mediul din care face parte si, de ce nu, o actiune de CSR se poate transforma cu usurinta intr-un team building pentru echipa de voluntari implicata.

RO